» 13/09/2005 » Uncategorized » 0 reacties

Almelo
PvdA-man B. Kuiper: nog periode wethouder
ALMELO – Hij heeft er tijdens zijn vakantie diep over nagedacht. Maar inmiddels heeft wethouder B. Kuiper het partijbestuur van de PvdA laten weten dat hij na de verkiezingen in maart volgend jaar weer wethouder wil worden. ‘Ik wil op een verkiesbare plek op de lijst komen te staan met daarachter de opmerking dat ik beoogd wethouder voor de partij ben’, zegt hij. Dat gebeurde vier jaar geleden voor de verkiezingen ook. Toen werd B. Kozijn als lijsttrekker op plek één gezet en Kuiper kwam op de tweede plaats. Op de derde plek kwam toen M. Kuik te staan. Maar achter de namen van Kuiper en Kuik stond vermeld dat zij de beoogd wethouders waren. Kuiper eist niet dat hij op een tweede of derde plaats op de lijst komt. Hij is er al tevreden mee als hij op een verkiesbare plaats komt. Dat betekent dat hij in ieder geval bij de eerste tien kandidaten moet staan. Kuiper wil zijn politieke carrière vervolgen omdat hij vindt dat zijn werk niet af is. ‘En ik ben er nog jong genoeg voor’, zegt de 53-jarige. ‘En als wij niet in het college komen dan ga ik gewoon weer in de gemeenteraad zitten. Ik vind dat je dat moet doen voor de mensen die op mij hebben gestemd’, zegt hij.