» 18/10/2007 » Uncategorized » 0 reacties

Verkoop vuurwerk aan banden
ALMELO – Binnen duizend meter vuurwerkzaak geen nieuw verkooppunt.
Door een afstandscriterium van duizend meter tussen de afzonderlijke verkooppunten te hanteren, wil het Almelose college van B en W de verkoop van consumentenvuurwerk in de stad aan banden leggen. Tegelijkertijd worden vuurwerkverkopers gevraagd een overeenkomst met de gemeente te sluiten waarin ze beloven om de opslag van consumentenvuurwerk in hun bunkers te beperken tot twee weken voor en twee weken na de jaarwisseling.Een en ander moet volgens wethouder B. Kuiper leiden tot minder overlast als gevolg van de vuurwerkverkoop en eveneens tot een grotere veiligheid. De maatregelen zijn gebaseerd op afspraken, die zijn gemaakt met de brancheorganisatie in de stad.Kuiper spreekt van een uitsterfregeling. Als een ondernemer stopt, dan kan een ander ter plekke alleen een nieuw zaak stichten als het afstandscriterium geen geweld wordt aangedaan. De maatregelen hebben geen consequenties voor de zeven bestaande bedrijven, noch voor de drie aanvragen voor verkooppunten die momenteel in procedure zijn.
(18 oktober 2007)