» 09/04/2009 » Uncategorized » 0 reacties

Vanmorgen op tijd een gesprek over ontwikkelingen in Aadorp. We draaien daar het project Dorpsplan+. Daarna met mijn ambtenaar Cultuureducatie naar Eniver. Leerlingen van de drie lagere scholen hebben samen met ons, en een drietal kunstenaars een kunstwerk voor de ingang van de school uitgezocht. Ook mijn eigen adviescommissie voor de beeldendekunst speelde een rol. De uiteindelijke keus ( van de leerlinge) kan niet gerealiseerd worden. We krijgen geen toestemming van de architect van Eniver. Een hele teleurstelling. Vooral voor de leerlingen. Ik ben vanochtend nog aardig in diskussie met de leerlingen geweest. Ze blijven aandringen op een alternatief; hartstikke goed! We moeten maar eens kijken wat we kunnen. Ze kregen allen twee bioscoopbonnen als pleister op e wonde. Daar waren ze weer heel blij mee.
Het was wel een dagje cultuur want ook nog gesproken over het popcentrum, plan Indigo over nieuw museum o.i.d.
Ook een gesprek met de kartrekker van Atelier Overijssel. Gaat over de kwaliteit van de openbare ruimte, stadsranden en stedenbouwkundige waarden in het algemeen.
En vanavond een vergadering in Lonneker. Nu een paar dagen vrij met veel, heel veel leesvoer, oa. de laatste eindjes voor het vaststellen van de meerjarenbegroting.