» 28/02/2011 » Gijzeling » 0 reacties

Beschoten huizen, ingegooide ruiten, uitgebrande auto’s en anonieme doodsbedreigingen. Meer dan de helft van alle burgemeesters en wethouders, en ruim eenderde van alle raadsleden, zijn het doelwit van intimidatie en agressie, soms zelfs met grof geweld. Recent nog moest de burgemeester van Helmond onderduiken. Al wekenlang wordt hij permanent beveiligd na bedreigingen, waarschijnlijk afkomstig uit het drugsmilieu. Die bedreigingen hebben een grote impact op het persoonlijk leven van een bestuurder, maar kunnen ook de besluitvorming van die bedreigde burgemeester, wethouder, of raadslid beïnvloeden. In ZEMBLA het verhaal over de intimidatie van lokale bestuurders en de risico’s voor de rechtsstaat.

Research: Norbert Reintjens
Samenstelling & regie: Erwin OttenComments are closed.