» 05/03/2011 » Gesproken column » 0 reacties

uitgesproken woord geldt.

Oh jee.

Morgen wordt de sleutel van de stad weer opgehaald door De Knoll’ntrekkers. De Carnavalisten uit Bornerbroek. Zij zijn dan tot dinsdagmorgen de baas van de Heerlijkheid Almelo. Geen mooi vooruitzicht.
Ik heb niks met Carnaval. En ik heb al helemaal geen zin om drie dagen onder het juk van Bornerbroek te moeten leven. Eigenlij wil ik onder geen enkel juk leven. Dan maar leven in een Vrijstaat. Onder mijn eigen juk.
Ik stel voor om van Almelo een vrijstaat te maken. Een vrijstaat in Twente, Overijssel en dus ook in Nederland. Vrijstaat Almelo. Bekt goed.
Kenmerk van een Vrijstaat is, is dat het een vrije staat is met eigen regels, wetten en afspraken. De Vrijstaat Almelo met aan het hoofd natuurlijk mijn persoon. Ik duld enkele adviseurs naast me. Maar dat is het dan ook. Geen gemeenteraad Geen college van Burgemeester en wethouders Neen. De Vrijstaat Almelo met aan het hoofd iemand die weet hoe en waar de hazen lopen. Die weet wat goed en wat niet goed is voor de Vrijstaat. Het programma is zowel simpel als kinderlijk eenvoudig te begrijpen. Het programma van de Vrijstaat Almelo kent 11 punten. Niet meer en niet minder.
We stellen een eigen munteenheid in : De Vrijstaat Florijn
We steken veel geld in Heracles Almelo en nog meer in de amateurvoetbalclubs
We bouwen een nieuw Vrijstaat Vergader Centrum op de locatie Scheer en Foppen en laten Fortezza bouwen door een aannemer uit Wierden of zo en maken het geschikt voor de Vrijstaat Almelo Uitverkorenen.
We kopen TC Tubantia en de Lokale Omroep Almelo op . In de plaats daarvan komt een glossy uitgave, met tv ondersteuning , met de titel : Vrijstaat Almelo Aan Het Roer.
En …. we gaan meer doen.
Personen die zich negatief over de Vrijstaat Almelo uitlaten kunnen rekenen op een Almelo Vrijstaat vrijheidsstraf van meerde jaren..
Actiegroepen worden per decreet verboden. Op de donderdagmarkt komt een schandpaal om afvalligen aan den volke te tonen. Er worden gratis eieren en tomaten verstrekt. Het roer moet om.
Duidelijk moge zijn dat er per onmiddellijke ingang een verbod komt op politieke partijen. Het roer gaat om.
Er wordt een zeer lange lijst van Persona Non Grata voor de Vrijstaat Almelo opgesteld.
Maar we gaan verder. De huidige machthebbers worden per onmiddellijke ingang uit hun functie ontheven en ingedeeld bij de Vrijstaat Almelo Be- en Verzorg unit.
Ons negende programmapunt gaat over het roken. Wij verordonneren dat er nergens meer gerookt mag worden. Er kunnen pasjes gekocht worden bij het hoofdkantoor van de Vrijstaat Almelo. Met zo/n pas, mag er overal gerookt worden. We doen dat ook met parkeren. Er mag nergens geparkeerd worden, tenzij in het bezit van een Vrijstaat Almelo Parkeerpas. Een dergelijke pas kost 125 Vrijstaat Florijn.
En dan gaat De Vrijstaat Almelo zich ook bezighouden met uw kleding. We gaan bijna allemaal dezelfde kleding dragen. Het wordt een soort van tuinpak-idee. Ontwerp wordt binnenkort getoond. En wel in twee kleuren: Rood en iets roder..
En dan ons elfde punt. Dat gaat over democratie. Democratie in de Vrijstaat Almelo. Dat is natuurlijk een hele lastige. Democratie en Vrijstaat Almelo gaan moeilijk samen. Ik snap dat. Ik heb daar begrip voor. Maar bij “begrip” houdt het ook op.
Personen die zich naar de mening van de leider van de Vrijstaat Almelo gedienstig hebben gemaakt worden onderscheiden met de Vrijstaat Almelo Waarderings Penning en een geld bedrag van 10.000 Vrijstaat Florijn. Dragers van de Vrijstaat Almelo Waarderingspenning krijgen tal van privileges die later worden uitgewerkt.
Maar zover is het nog niet. We moeten eerst het Carnavalsweekend door. Zoals gezegd ik heb daar niets mee; maar ik zal toch kontact met Prins Carnaval en zijn gevolg zoeken. Dit om te regelen dat de sleutel van de stad dinsdag niet bij het huidige stadsbestuur wordt ingeleverd maar bij vertegenwoordigers van de Vrijstaat Almelo. We spreken elkaar nadien nader.
De Vrijstaat is er voor U. De Vrijstaat is er voor ons allen.

3 maart 2011
RumoerComments are closed.