» 25/05/2011 » Algemeen » 0 reacties

24/05/2011
Brief aan Tweede Kamer-voorzitter G.A. Verbeet

Geachte mevrouw Verbeet,

Afgelopen donderdag zei PVV-fractievoorzitter Geert Wilders in uw Kamer het volgende: “…zeker wanneer de heer Cohen Nederland 30 jaar heeft laten volstromen met islamitisch stemvee…”. Een kwetsende en minachtende uitspraak aan het adres van Nederlandse moslims.
Terecht greep Kamerlid Emile Roemer direct in door de uitspraak van Geert Wilders ter plekke te veroordelen. Premier Rutte nam ook afstand van de woorden van de heer Wilders.
U heeft als bewaker van respectvolle en fatsoenlijke omgangsnormen in het huis van de democratie nagelaten om deze normen te bewaken. Dat vind ik en velen met mij zeer spijtig. Want wederom heeft de heer Wilders de Nederlandse moslims gereduceerd tot een overtollig bijproduct van de Nederlandse samenleving onder de vlag van de vrijheid van meningsuiting. Met zijn uitspraak voegt Geert Wilders een nieuwe kwalificatie toe aan zijn repertoire van beledigen en kwetsen van een grote groep Nederlandse burgers.
Mevrouw Verbeet, u begrijpt dat een deel van het Nederlandse volk zich diep gekwetst en vernederd voelt bij het horen van deze uitspraken van een Kamerlid tijdens een debat in de Tweede Kamer. Daarom roep ik u als Tweede Kamer-voorzitter op in actie te komen voor herstel van normen, fatsoen en respect voortaan actiever te bewaken.

Hopende op uw begrip, teken ik.

Hoogachtend,
namens het bestuur van het SMN

drs. F. Azarkan, MSc RE,
voorzitter SMNComments are closed.