» 10/01/2012 » Gesproken column » 0 reacties

Van een afstand 1.

In april 2010 heb ik een mooi afscheid als wethouder van de gemeente Almelo aangeboden gekregen. Geweldig. Vel heel veel personen namen de moeite mij de hand te schudden. Een memorabel moment.
De volgende dag ben je dan , na meer dan 16 jaar in functie, wethouder af.
Het is goed geweest en het is mooi geweest.
Nu is het tijd om zo af en toe met een column op die periode terug te kijken. Ik zal niet natrappen. Ik zal geen veren in de bips steken. Ik zal proberen te relativeren. Wat is dat eigenlijk vraag ik me nu af, nu ik dat intyp. Wat is relativeren? Gematigd terugkijken op ?
Met een glimlach de dingen uit het verleden beschrijven? Of toch gewoon een draak pakken en ermee te steken. We zullen zien hoe het gaat. En U zult lezen wat ik ervan gebrouwen heb.
Dominee Gremdaat zou zeggen : “Kent U dat woord: relativeren. Relativeren een woord dat velen gebruiken en niet weten wat het inhoudt. Ken U dat woord?”
Ik zal het voortaan gebruiken met de term “kuipereren”. Ik zie wel of het navolging krijgt : kuipereren.
Ik zal de volgende keer beginnen met het jaar 1985 : ledenvergadering PvdA; vaststelling van de kandidatenlijst voor de verkiezing van de gemeenteraad 1986. Ik kan me die avond, in het speeltuingebouw De Riet aan de Plompstraat in Almelo nog heel goed herinneren. Op de lijst, die naar de leden verstuurd was, stond ik op de tiende plek. Voor een aantal gesettelde raadsleden als Vissia en Lentz (Rob). Ja, af en toe zal ik namen noemden om de zaak helder te kunne maken. Hoe verliep die avond? Het was best spannend. Kandidaten en voor een bepaalde plek tegenkandidaten. En vanaf een bepaalde plek meer en meer tegenkandidaten. Spannend werd het ook voor mij.
Op een gegeven moment kwam P.G. naar mij toe en zei: “je kunt je beter nu ………..

Wordt vervolgdComments are closed.