» 19/05/2012 » Politiek » 0 reacties

VVD wil een wethouder minder
Het (huidige) college van B en W van Almelo. Volgens Jemy Pauwels mag het er wel één minder worden. V.l.n.r.: Jon Hermans, Johan Andela, Mieke Kuik, Jaap Stapel (voorzitter raad), Corrie Steenbergen (raadsgriffier), Jan van Marle en Theo Schouten. Foto: Frank Uijlenbroek
ALMELO – De plek van vertrekkend wethouder Theo Schouten hoeft niet te worden opgevuld. Dat vindt de VVD-fractie. „We moeten in Almelo flink bezuinigen en dit is een natuurlijk moment om dat in het bestuurlijk apparaat te doen”, zegt Jemy Pauwels.

De Almelose PvdA-fractie buigt zich maandag over de opvolging van wethouder Theo Schouten die burgemeester wordt in Oldenzaal. Als het aan VVD-raadslid Jemy Pauwels ligt, kan Schuur zich de moeite besparen. „Het bestuurlijk apparaat moet nu goed kijken of je er verstandig aan doet om deze vacature opnieuw in te vullen of het als bezuiniging met 1 wethouder minder te gaan doen”, vindt het VVD-raadslid Pauwels.

„Ik moet er een beetje om lachen”, zegt Schuur. „We gaan als electoraal grootste partij niet zomaar een wethouderspost inleveren. Ik kan me voorstellen dat het college in de volgende periode met vier in plaats van vijf wethouders verder gaat. Maar om dat nu voor te stellen vind ik opportunistisch.

Bron: site TC TubantiaComments are closed.