» 16/06/2012 » Algemeen » 0 reacties

In Almelo is ophef ontstaan over VVD-wethouder Andela. De wethouder heeft in een politiek café gezegd dat de gemeente Almelo de aandelen Cogas kabel wil verkopen en daarmee tien miljoen euro verwacht op te halen.

De uitspraak heeft de gemeenteraadsleden verbaasd, omdat zij geheimhouding over de plannen hebben getekend. Fractievoorzitter Nijhuis van coalitiepartij VVD zegt verrast te zijn over de uitspraak. hij vraagt zich af wat de beweegredenen van Andela zijn. Fractievoorzitter Gerritsen van oppositiepartij D66 wil de wethouder ter verantwoording roepen over zijn loslippigheid. Ook de GroenLinks fractie wil opheldering.
Het gaat nog om plannen een besluit is er nog niet genomen om de aandelen te verkopen. Almelo wil alleen de aandelen Cogas kabel van de hand doen. De aandelen in het gas- en elektra van Cogas wil de gemeente houden. Wethouder Andela heeft gezegd dat hij de verwachte tien miljoen van de aandelenverkoop wil gebruiken om een deel van het gat in de begroting te dichtenComments are closed.