» 26/06/2012 » Algemeen, Politiek » 0 reacties

Vandaag weer een stuk in de TCTubantia over het verschil tussen stad en platteland in de Twente. Oud nieuws eigenlijk. Vele jaren terug deed Henk Nijhof ( toen GroenLinks wethouder uit Hengelo ) in de regioraad de uitspraak dat we moeten accepteren dat Twente een regio is waar we te maken hebben met twee snelheden: de dynamiek van het stedelijk, gebied en de rust en ruimte op het platteland. Zo was het, zo is het en in het belang van het mooie Twente moet het zo blijven. Wat heb ik een discussies gehad met bijvoorbeeld oud collega wethouder Pier van der Vinne ( Tubbergen) over de ongebreidelde woningbouw op het Twentse platteland. In mijn ogen stond dat haaks op het velen zo gekoesterde mooie Twentse platteland. Ik blijf van mening dat stad en platteland in deze regio elkaar heel goed kunnen aanvullen. De ontwikkeling van het stedelijk gebied blijft de economische motor van Twente en daar heeft ook het platteland voordeel van. Twee snelheden. Prima. Laat het vooral zo blijven. Maar zorg dan bijvoorbeeld wel voor goede openbaar vervoer voorzieningen tussen steden en de rest van Twente. Zodat je ook na 22.00 gewoon met de bus terug kunt. Ik blijf voor.
Pieter zal wel tegen blijven .

De Gele Raaf heeft de “twee kemphanen” ooit eens op de foto gezet.Comments are closed.