» 26/09/2012 » Politiek » 0 reacties

Lees ik vanochtend in de krant dat op de oude ‘cola-locatie’ niet te hoog gebouwd mag worden. Het zou overlast ( inkijk?) kunnen veroorzaken. Beter Wonen heeft dat inmiddels erkend en maatregelen getroffen. Of dat voldoende is kan ik moeilijk beoordelen. Ik vind wel dat er hier en daar op kruispunten best een beetje hoogbouw zou moeten komen. Noem het maar landmarks. Zo zou op de oude Pius X locatie ( Kolthofsingel / Rechter Limpurgsingel) een architectonisch antwoord moeten komen op Huize Friso. Op de hoek Slot / Sluitersveldsingel ( De Koningshoek) had het ook hoger gemogen. Lag wel op de tekentafel en stond wel op de maquette. Van de toenmalige gemeenteraad moest er een laag af. Jammer! Het is het nu net niet.
Ja, het kost durf, moed en lef om Almelo echt een stedelijke uitstraling te geven. Ik zou zeggen :”succes met verdere plannenmakerij, ik zal het volgen”.Comments are closed.