» 20/09/2012 » Politiek » 0 reacties

De gemeenten Tubbergen en Dinkelland schijnen / blijken na te denken over een samenvoeging dan wel fusie; heet ook wel gemeentelijke herindeling. Een gemeentelijke herindeling gaat altijd gepaard met emoties. Dat was ook zo toen uiteindelijk Aadorp ( voorheen gemeente Vriezenveen ) en Bornerbroek ( voorheen gemeente Borne ) bij Almelo ingedeeld werden. In de loop daar naar toe werden letterlijk en figuurlijk stellingen betrokken. En dat mag best. Ik hoor nu enkel en alleen positieve geluiden uit die kernen. Natuurlijk bij een stad horen heeft vele voordelen. Ook financieel. Ik wil de lezer dezes nog eens verzoeken om het Streefprofiel van de gemeente Almelo ( tig jaren terug ) nog eens op te vragen bij de gemeente Almelo. Daarin werd, onderbouwd, de samenvoeging tussen Wierden, Vriezenveen, Tubbergen en Almelo aan de orde gesteld. Toen en voor een deel nu, geen slechte gedachte. Lees maar na. Een dergelijke gemeentelijke herindeling moeten we nu niet meer opleggen. Het moet uit ontstaan. Volgens mij kunnen de eerste stappen gezet worden. Ja ik weet….dit is ( weer ) vloeken in de kerk. Laat mij dan maar die steen in de vijver gegooid hebben. Ik wacht de reacties rustig af.Comments are closed.