» 18/09/2012 » Politiek » 0 reacties

Stem PvdA-raadslid Hammink kan beslissend zijn in besluit gokhal
ALMELO – PvdA-raadslid Jan Hammink lijkt dinsdagavond de beslissende stem te hebben in het besluit over de opening van één of meer speelautomatenhallen in Almelo. Als Hammink tegen stemt, is het voorstel van de baan. Als hij voor stemt bestaat een kans dat het voorstel het haalt, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.
Hammink wilde maandagochtend niet zeggen wat hij vanavond gaat doen. Volgens zijn fractievoorzitter Luc Schuur twijfelt hij nog. Hammink zit in een lastige positie want hij is mogelijk het enige raadslid dat afwijkend van de rest van zijn fractie gaat stemmen. Alle overige fracties in de raad zijn eensgezind.
In de PvdA-fractie waren tot gisteravond twee dissidenten: Jan Hammink en Ruud Borgman. De laatste heeft zich door de tegenstanders laten overtuigen, zegt hij. De doorslag gaf daarbij het principiële argument dat een gokhal het risico in zich draagt van een toename van het aantal gokverslaafden, vaak mensen die minder sterk in de schoenen staan.

Alle tegenstanders vinden dat het zwaarstwegende argument om tegen een gokhal in Almelo te zijn. Maandagochtend kon van zeventien raadsleden met zekerheid worden gezegd dat zij om die reden tegen stemmen: 6 raadsleden van de PvdA, en de voltallige fracties van CDA (5), SP (3), ChristenUnie (1), Partij Vrij Almelo (1) en Lijst Kamphuis (1).

Van de overige 18 raadsleden heeft een deel eerder te kennen gegeven zeker voor stemmen. Dat zijn de VVD (7) en Leefbaar Almelo (1).

Negen raadsleden hebben ‘geen principiële bezwaren’. Ze stellen echter wel voorwaarden aan hun ja-woord. Dat geldt voor ALA-AOV (3), GroenLinks (1), D66 (4) en Lijst Cete (1). Hans Buitenweg (GroenLinks) zegt er bij dat hij niet verwacht dat aan zijn voorwaarden tegemoet gekomen wordt.

Een voorwaarde waaraan voor sommigen zondermeer moet worden voldaan is dat de kosten van de noodzakelijke verordening (75.000) worden afgewenteld op de ondernemers. Andere voorwaarden betreffen het stellen van een maximum aan het aantal gokhallen en het regelen van toezicht. Mochten die voorwaarden niet worden ingevuld dan zullen ze alsnog tegen stemmen.

( bron : site TC Tubantia )

Nawoord van mij :

Ik hoop toch van harte dat jan zijn gezonde verstand laat zegevieren. De komst van een gokhal voegt niets toe en draagt niets bij aan de verdere ontwikkeling van Almelo.Comments are closed.