» 23/05/2014 » Algemeen » 0 reacties

Gisteren de verkiezingen voor het EP. Nog geen uitslag, enkel een exit poll. Kan dus nog best iets veranderen. Mannetje Pechthold van D66 deed het goed, evenals CDA ( verliezen en toch winnen). Opvallend het grote verlies van PVV. Nederland kijkt eindelijk door het gebrul en geschreeuw heen. Verkeerde vrienden in het EP had de pvv al. Iemand een idee voor een nieuwe sticker?
De PvdA lijkt zich te stabiliseren op de drie zetels. Een meevaller als het zo blijft. Ik ben wel boos.
Het EP moet de komen weken / maanden de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie kiezen /voordragen. Elke politike analyst die ik tot nu toe gehoord heb, verteld het ware verhaal. Het parlement kan wel een persoon voordragn. Allemaal best en aardig. Het zijn echter de regeringsleiders die in achterkametjes de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie aanwijzen. Van transparatie is geen enkele sprake. En Rutte doet daar aan mee. En onze Nederlande EP-leden pikken dat? Onvoorstelbaar. Is het nu in 2014 eens tijd om aan dat gekonkel een eind te maken. Is het nu dan eindelijk tijd om de kiezers serieus te nemen? Of gaan we in het EP weer gewoon terug naar af. We deden het altijdd zo en waarom zouden we dat dan nu plots veranderen? OMDAT DE KIEZERS DAT WILLEN. DAAROM. ACTIE. ACTIE.
Ik lijk de SP wel.