» 26/02/2015 » Algemeen » 0 reacties

Op 4 maart presenteren Club Cele en PvdA een debat over de toekomst van kunst en cultuur in Overijssel. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, PvdA) komt in Zwolle in gesprek over de toekomst van cultuur in Overijssel.

Het Grote Overijsselse Cultuurdebat in Zwolle, georganiseerd door de PvdA Overijssel in samenwerking met Club Cele/Zwolse Theaters. Het debat gaat over de toekomst van kunst en cultuur in Overijssel. In de bovenfoyer van Schouwburg Odeon gaan de minister en PvdA-lijsttrekker Tijs de Bree in gesprek met culturele instellingen uit Overijssel. Gasten zijn onder andere Ralph Keuning (De Fundatie), Nicolas Mansfield (Nederlandse Reisopera) en Michiel van der Kaaij (Kunstvereniging Diepenheim), Margreet Wieringa (Zwolse Theaters).

De Bree: “De PvdA wil investeren in cultuur. De afgelopen vier jaar is onder leiding van de huidige rechtse coalitie in deze provincie minder in cultuur geïnvesteerd dan de PvdA lief is. In plaats van over de kunstsector te praten, willen we met ze praten. En dan kunnen we samen zowel de minister als de kandidaten voor de nieuwe Provinciale Staten concrete ideeën meegeven.” ​

Panelleden:
Ralph Keuning (De Fundatie)
Michiel van der Kaaij (Kunstvereniging Diepenheim)
Margreet Wieringa (Zwolse Theaters)
Nicolas Mansfield (Nederlandse Reisopera)
Arnoud Odding (Rijksmuseum Twenthe)
Albert Barth (Kleinkunstig)

Programma:

10:00-10:30 Inloop met koffie thee in CafeFoye
10:30-12:00 Debat olv fractievoorzitter PvdA Zwolle Eefke Meijerink
Entree debat: gratis. Reserveren: Wil je aanwezig zijn bij het bezoek van Jet Bussemaker aan Zwolle? Stuur een mailtje naar overijssel@pvda.nl.