» 31/03/2015 » Algemeen » 0 reacties


Politiek heeft het even gehad met die banken (VK 8)

Dat de top van ABN Amro afziet van salarisverhoging wil niet zeggen dat de beursgang van de bank in staatshanden alsnog snel doorgaat. De Tweede Kamer neemt het uitstel waartoe minister Dijsselbloem vrijdag onverwacht besloot, te baat om nog eens goed naar het gedrag en de beloning van bankbestuurders te kijken. Een deel van de Kamer schrikt er niet voor terug eerst de wet aan te scherpen. Bovendien ontstaat er steeds meer twijfel over mogelijk ‘verborgen gebreken’ bij de bank. (…) Ook PvdA-Kamerlid Henk Nijboer heeft geen begrip voor bestuurders van door de overheid geredde banken, die een loonsverhoging accepteren. Vooral niet als ze doen alsof het een achteruitgang is, omdat de verhoging minder is dan de bonus.