» 13/04/2015 » Algemeen » 0 reacties

Kabinet prikkelt langer werken én straft het af (AD)

Tal van Nederlanders die aangemoedigd door politiek Den Haag langer doorwerken, worden door het kabinet ‘beloond’ met een fikse greep in hun pensioenpot. Zij krijgen, vaak onverwachts, al tijdens hun werkzame leven pensioen en moeten een groot deel daarvan afstaan aan de fiscus. Doordat de pensioenuitkering bovenop het loon komt, verdient de werknemer ineens veel meer dan voorheen. De FNV en staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zeggen het probleem te kennen. Klijnsma: ,,Het kabinet wil daarom naar één datum voor AOW en pensioen: de AOW-datum. Wanneer? Dat weet ik niet. Ik moet het wetsvoorstel nog schrijven, en dan moet het nog door Kamer en senaat. Intussen heb ik al wel overleg met de pensioenfondsen. De meeste zijn gelukkig bereid om op verzoek de uitkering tot de AOW-datum uit te stellen.”