» 04/05/2015 » Algemeen » 0 reacties

Een oud-medewerkster van het succesvolle WK-campagneteam van Qatar heeft vandaag in een uitzending van de Duitse omroep ARD opnieuw beschuldigingen geuit aan het adres van (oud-)bestuursleden van de wereldvoetbalbond FIFA. Volgens Phaedra Almajid, die eerder al met aantijgingen over corruptie en omkoping bij de FIFA-top naar buiten kwam, zijn er flinke sommen aan smeergeld aangeboden aan tenminste drie toenmalige leden van het hoofdbestuur van de FIFA.

Het zou gaan om de Afrikaanse officials Issa Hayatou, Jacques Anouma en Amos Amadu. De Cypriotische zakenman Marios Lefkaritis zou volgens Almajid als FIFA-bestuurslid dubieuze transacties hebben uitgevoerd om het WK naar Rusland (2018) en Qatar (2022) te krijgen.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die aast op een vijfde termijn als preses, weigerde het Duitse tv-station te woord te staan. Hij verwees naar het eigen onderzoek van de ethische commissie van de FIFA waarin geen schokkende zaken bij de toewijzing van beide WK’s aan het licht kwamen. Getuige Almajid werd daarin als ongeloofwaardig neergezet.