» 08/06/2015 » Algemeen » 0 reacties

Uitglijder Bussemaker vooral goedbedoeld (De Telegraaf)

Met haar uitspraak dat ze zich er aan stoort dat studenten ’altijd maar hogerop willen’ en daarom de universiteit boven het hbo verkiezen, wilde minister Bussemaker (Onderwijs) vooral het beroepsonderwijs promoten.Dat zegt ze in een toelichting op de uitspraak in een interview zaterdag, waar een groot deel van de Tweede Kamer over viel. Kamerleden van VVD, SP, PVV en CDA vinden dat een onderwijsminister studenten juist moet motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Het liberale Kamerlid Duisenberg wil de PvdA-minister zelfs ’op het matje roepen’ tijdens het vragenuur morgen. De openlijke ruzie in de coalitie is opvallend, zelfs in een tijd dat VVD en PvdA proberen om hun achterban aan hun idealen te herinneren. Juist in hun strijd voor beter beroepsonderwijs werken ze innig samen.