» 09/06/2015 » Algemeen » 0 reacties

de Turken hebben gekozen en verwarring lijkt compleet te zijn. AKP, de partij van president Erdogan, heeft bij lange na niet de absolute macht gekregen die zo gewenst was. De partij is gedwongen een coalitie te vormen. Maar met wie? Die andere drie partijen die in het parlemment zijn gekozen hebben geen zin om met de AKP in zee te gaan. Er zijn wel coalities mogelijk maar de verschillen  zijn enorm. Nu komt het in de politiek vaker voor dat partijen die ver uit elkaar liggen toch een coaltitie vormen. Dat hoeft dus blijkbaar geen probleem te zijn. Maar of bijvoorbeeld de rechtse Turkse nationalistiche MHP en de links Koerdisch geörienteerde HDP in een coalitie te krijgen zijn. We zullen zien! Als ze er over een dag of veertig er niet zijn uitgekomen, worden nieuwe verkiezingen uitgeschreven. We zullen het beleven.