» 02/06/2015 » Algemeen » 0 reacties

Tekort valt gunstiger uit voor kabinet (Nederlands Dagblad)
Door de aantrekkende economie en besparingen in de zorg valt het begrotingstekort dit jaar iets lager uit dan op Prinsjesdag werd verwacht. Dat blijkt uit de voorjaarsnota die minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) maandagmiddag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Mak kabinet gaf geen kik (De Telegraaf )
Nederland heeft geen actie ondernomen tegen de Brusselse naheffing van 642 miljoen euro. Hoewel bewindspersonen eind 2014 verontwaardigd reageerden op de megarekening en in de media claimden dat ze niet zomaar de knip zouden trekken, legde Den Haag het hoofd van meet af aan in de schoot. Dat beeld komt naar voren uit documenten die het ministerie van Financiën alsnog heeft vrijgegeven na een beroep van De Telegraaf op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

CDA eist openheid over EU-naheffing (Nos.nl)
CDA-Kamerlid Omtzigt wil dat het kabinet alle stukken over de naheffing die Nederland vorig jaar van de EU kreeg onmiddellijk naar de Tweede Kamer stuurt. Hij heeft een debat aangevraagd. Omtzigt spreekt van “ontluisterende stukken”. De berekeningen waar de naheffing op is gebaseerd, blijven mistig, laat hij weten.

Zorgbobo’s strijken tonnen aan premies op (AD)
Zorgbestuurders hebben in 2014 tonnen opgestreken aan ontslag- en vertrekpremies. Dat blijkt uit recent verschenen jaarverslagen van ouderen- en thuiszorginstellingen. De VVD, PvdA en CDA vragen de bestuurders af te zien van zulke ‘exorbitant hoge’ vergoedingen.