» 15/02/2016 » Politiek » 0 reacties

Samsom krijgt steun en voorspelt strijd met PVV (AD 4)
Diederik Samsom mag dan 3 jaar lang impopulair beleid hebben verdedigd, binnen zijn eigen PvdA kan hij nog rekenen op veel steun. Dat bleek zaterdag tijdens het partijcongres. Samsom wil de ideologische strijd aan met Wilders’ PVV. De inzet: vluchtelingen.(…) PvdA’ers op het congres prijzen Samsom om de manier waarop hij ‘in een moeilijker periode de kar trok’. ,,Het is makkelijk schieten,” zegt raadslid Daan Dankaart uit Hellevoetsluis. ,,Maar we hebben de afgelopen 3 jaar veel meer bereikt dan wanneer we langs de kant hadden gezeten als oppositiepartij. Nu roept iedereen: het had beter gekund. Dat betwijfel ik.” Prominent PvdA-lid Sander Terphuis schaart zich wél openlijk achter Monasch. ,,Samsom is mede-eigenaar van het probleem,” zegt hij. ,,In het belang van de partij moet hij een stapje terug doen.” Terphuis vindt het oneerlijk dat de partijtop nu al voorkeur voor Samsom uitspreekt. ,,Zo hebben andere kandidaten geen kans.”

PvdA gokt op herrijzenis Diederik Samsom (de Volkskrant 14)

Op het PvdA-congres zaterdag in Amersfoort leek de verkiezingscampagne van Diederik Samsom al begonnen. En niet alleen omdat hij ronkend het kabinetsbeleid verdedigde. En ook niet omdat de PvdA-leider een uitbundige verkiezingsbelofte deed. Maar vooral omdat Samsom weer lijkt op de Samsom uit 2012 − het jaar van de verkiezingszege. Kalm, beheerst, ontspannen. En dat terwijl de PvdA-leider zaterdag alle reden had om zijn humeurige kant te tonen. (…) Samsom heeft zijn lot in eigen handen. Volgens PvdA’ers die hem goed kennen, komt opgeven niet in zijn woordenboek voor. Maar de vertwijfeling zal groeien als de deplorabele peilingen de komende tijd niet enig herstel vertonen. De roep om Asscher, Van der Laan of Aboutaleb kan dan weer klinken.Comments are closed.