» 08/07/2016 » Politiek » 0 reacties

Persbericht.

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gastspreker bij de PvdA Almelo.

ALMELO- De negende Herman Höften Lezing van de PvdA Almelo wordt op 30januari 2017 uitgesproken Dr. Jet Bussemaker ( 1961 ), minister van OCW . Eerder spraken Job Cohen, Diederik Samsom en Agnes Jongerius en Ahmed Marcouch, Felix Rottenberg, Lodewijk Asscher de Herman Höften Lezing uit. In januari van dit jaar sprak de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.
Naast politicus is Bussemaker ook schrijfster. In 2011 verscheen haar boek Dochter van een kampkind. Zij schreef hier over de oorlog in Nederlands-Indië vanuit het gezichtspunt van een jongen van twaalf die in een Jappenkamp zat, gemodelleerd naar haar vader. En over hoe zijzelf in opstand kwam tegen de koloniale geschiedenis. Eerder schreef zijZielig zijn wij niet, een bewerking van haar onderzoek aan de UvA van naar het politieke verzet van bijstandsvrouwen. Haar boek Betwiste zelfstandigheid handelde over individualisering, sekse en de verzorgingstaat.
Ook was zij co-auteur van de boeken Leven Na Paars? en Lang leve de kunst! (over kunst en ouderen)
De Herman Höften Lezing begint om 19.30 uur in Leescafé De Meridiaan, bibliotheek Almelo.

Einde bericht.Comments are closed.