» 14/10/2016 » Politiek » 0 reacties

Strijd kan ook onbeschaafd worden (NRC Next 3)
De lijsttrekkersstrijd bij de PvdA is nu echt begonnen – en hij zou weleens een stuk minder beschaafd kunnen worden dan de partijtop tevoren had gehoopt. Donderdag kandideerde Tweede Kamerlid Jacques Monasch zich onverwachts als kandidaat-lijsttrekker voor de verkiezingen van maart, nadat hij eerder dit jaar gezegd had de Tweede Kamer te zullen verlaten. (…) Europarlementariër Paul Tang overweegt ook om mee te doen, net als Gerard Bosman, afdelingsvoorzitter in Ridderkerk. (…) PvdA’ers zien Monasch niet als een serieuze kanshebber. Wel kan zijn kandidatuur van invloed zijn op het eindresultaat. Zo heeft hij een groot netwerk in het PvdA-bolwerk Friesland, waar hij woont. Daar zou hij beslissende stemmen kunnen afsnoepen van met name Samsom, met wie hij de afgelopen jaren herhaaldelijk botste. Lodewijk Asscher bouwt de spanning intussen verder op. De afgelopen weken werd al duidelijk dat hij zich zo goed als zeker kandideert: hij heeft een team geformeerd en zijn verhaal is af.Comments are closed.