» 25/02/2017 » Algemeen » 0 reacties

Ben benieuwd wat het gevolg zal zijn van de samenwerking nu tussen GroenLinks, D66 en de PvdA. Samen hebben ze een verkiezingspand aan het Amaliaplein. Zullen ze ook samen de verkiezing voor de de nieuwe gemeenteraad ingaan?
Er is veel te doen over ‘nep nieuws’ . Ik heb hier in Almelo nog niets van gemerkt. Of zou ik het niet in de gaten hebben. Trollen zijn natuurlijk overal; dus ook in Almelo.
Zondagmiddag met Jelle van der Gaast gesproken. Jelle wie? Jelle van der Gaast, fractievoorzitter pvda Almelo 1990 -1994. Door hem werd ik in de mangel genomen om te bekijken of ik wethouder zou kunnen worden na het vertrek van Pieter Grondel. Hij deed, met Pieter , zijn best. Ik ook en werd door de fractie voorgesteld las de nieuwe wethouder voor de PvdA. Op donderdag 12 november werd ik door de gemeenteraad benoemd en vrijdag dertiende ! was mijn eerste werkdag.
Jelle, mooie herinneringen. Komende week ga ik nog eens bijpraten.
Ik noem dit een column. Ik zit er aan te denken om het ‘Schotschrift’ te gaan noemen. Ik las dat woord in een boek van Maarten ‘t Hart.
Ik kreeg, en velen met mij dit bericht van de gemeente :”Een tijdje geleden heeft u meegewerkt aan het samenstellen van een bijzonder mozaïekportret van Koning Willem-Alexander, door een foto van u zelf of familieleden in te sturen. Helaas hebben we te weinig foto’s ontvangen om er een mooi portret van ons staatshoofd van te maken. Via deze mail willen we u daarover informeren.” Jammer. Ik vond het een mooi initiatief. Een herinnering in de gemeentelijke advertentie plaatsen was blijkbaar geen optie. Had snel gekund want die is toch bijna alleen maar digitaal in te zin. Dat vind ik ook jammer. Soms bezuinigt de gemeente op de verkeerde dingen. Dinsdag avond spreekt de gemeenteraad wederom over de toekomst van de wijk accommodaties. Het college komt met een soort van tussenstand. Ben niet echt onder de indruk. Het lijkt er op dat de gemeente geen verantwoordelijkheid meer neemt in het wijkgebeuren dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Het komt mij ook voor dat ze af willen van de organisatie die nu in veel gevallen het beheer doet.
Het lijkt er op dat we te maken hebben met het fenomeen kapot bezuinigen. En we weten wat één keer weg is, heb je niet zo maar terug. Veel wijkbewoners moeten het zelf maar uitzoeken. Hopelijk steekt de raad er een stokje voor. Ik denk dat ik tijdens de behandeling eens een kijkje ga nemen.Comments are closed.