» 03/02/2017 » Gesproken column » 0 reacties

Van de ene in de andere.

Het was me het weekje wel. Sterker nog de hele maand januari 2017 viel ik van de ene in de andere verbazing. Blij was ik ook. Blij dat er niet veel mensen bij de eedaflegging door nu ‘bevriend staatshoofd’ Donald Trump waren. Velen hadden natuurlijk wel door dat deze narcist niet veel goeds zou brengen. Voor de VS en voor de wereld. Zijn optreden van de afgelopen twintig dagen gaan de geschiedenis wel in. Dat dan weer wel.
Erg, heel erg vond ik de vernielingen op het Indië terrein. De inventaris van Jeroen ( Indiëlab)
Aan diggels geslagen en wat nog veel erger is de kunstwerken van Linda Biemans zinloos vernield. Een heel levenswerk naar de kloten. De daders schijnen op camera te staan. Van aanhoudingen nog niets gehoord. En wat dan? Als ze aangehouden worden en er volgt een bekentenis. Wat dan? De beelden van Linda komen daarmee niet terug. Aan de schandpaal zou ik zeggen en daarna pek en veren de grens over.
Over de gemeenteraad valt nog niet veel te melden aan het begin van dit jaar. Hier en daar een bestemmingsplanwijziging die vragen zou kunnen oproepen, de enge stilte rondom de toekomst van de wijkhuizen. Oh ja, de bus in de Aalderinkshoek. U weet wel dat broodroof traject. Ook nog iets positiefs te melden Kuiper. Tuurlijk. Even denken. We konden schaatsen op natuurijs, ja ook in Almelo. Positief is ook dat de staf van Heracles zegt dat het ‘wel goed komt’. De bibliotheek terug in Aadorp. Prachtig. Nu het dorpshuis nog, En kwiek een beetje. Andere openingstijden bij centrale bibliotheek. Dat is dan weer verwarrend.
Ik sluit af met een tweespraak.
Bij een gezondheidscentrum in het centrum van de stad staat een wat oudere dame, blijkbaar, op de Regiotaxi te wachten.
‘Ik zit hier al een poosje ‘ zegt ze tegen me. Dan komt de taxi voorreiden. ‘Duurde wel lang ‘, zei de dame. ‘Klopt ‘ , zegt de chauffeur, ‘ik kon het adres niet vinden’. ‘Staat er anders met grote letters op’. Kijk een heel groot huisnummer’. ‘Ja, dat zie ik nu ook. Als je in Almelo woont ken je de weg, maar ik kom uit Enschede en weet de weg dus niet hier’.
En daar werd de oude dame dus de dupe van. Ik heb het idee dat velen lang, te lang op de regiotaxi moeten wachten. Hoe heet dat ook alweer? Oh ja; stratenkennis. Tot volgende week.Comments are closed.