» 06/03/2017 » Politiek » 0 reacties

Rutte moet toekijken hoe Buma naar rechts lonkt (VK)
Premier Mark Rutte trad in Carré voor het eerst deze campagne aan bij een tv-debat. Hij moest toekijken hoe CDA-leider Sybrand Buma zich presenteerde als een rechts alternatief. (…) De PvdA-leider kwam er tijdens het debat al snel achter dat ook zijn eigen geloofwaardigheid steeds in twijfel wordt getrokken – een lot dat hij deelt met Rutte. Buma noemde hem ‘spuit elf’, omdat de PvdA de afgelopen jaren het eigen risico verdedigde en het nu wil afschaffen. Asscher kreeg het tijdens de felle interviewtjes die de lijsttrekkers tijdens het debat moesten ondergaan ook zwaar te verduren. ‘Tien dagen te gaan, waar blijft het Asscher-effect?’, wilde de interviewster weten. Asscher beet van zich af – ‘Ik blijf niet aan de zijlaan staan als de populisten aan de macht komen, als de zondebokpolitiek wint’ – maar ook bij zijn bewonderaars zullen de zorgen langzaam toenemen. De PvdA stevent af op een historische nederlaag. Het is de vraag of het Carrédebat daarin verandering heeft gebracht.Comments are closed.